Laden Evenementen

De arbeidsmarkt bestaat momenteel uit maar liefst vijf verschillende werkzame generaties: de Babyboomers Generatie X, de Pragmaten (ook wel Patatgeneratie genoemd), de Millennials en Generatie Z. Iedere generatie met unieke eigenschappen, werkwaarden, visies en wensen, die samen succesvol moeten functioneren op de werkvloer. Maar hoe krijg je dat voor elkaar binnen jouw team?

Leidinggeven aan verschillende generaties op een werkvloer is een uitdaging. En vooral onderling samenwerken blijkt in de praktijk lastig voor werknemers. Vanwege verschillende levensfasen, werkstijlen, cultuur- of genderverschillen. Wat zijn de drijfveren van Millennials en GenZ? En welke invloed heeft dat op hun skills en ontwikkeling en op de samenwerking met anderen? Het combineren van senioriteit en kennis met frisse ideeën en technologische vindingrijkheid kan organisaties naar een hoger niveau tillen. Maar wat is dan de sleutel tot die goede samenwerking?

De unieke eigenschappen van jongvolwassenen
We gaan ook dieper in op de unieke eigenschappen van jongvolwassenen en hoe jij als werkgever een omgeving creëert, die kwaliteiten samenbrengt en waar mensen elkaar versterken. Tipje van de sluier: de sleutel tot succes ligt in het omarmen van de aanwezige diversiteit en begrip hebben voor elkaars perspectieven en waarden. Tijdens dit seminar verwelkomen we een aantal gastsprekers, die met jou in gesprek gaan. Vanuit ieders eigen perspectief krijg je inzichten in de weg naar de ultieme samenwerking.

Stefan van Hulten, eigenaar Scheepens Reclamebureau, werkt zelf met verschillende generaties. Millennials en GenZ brengen bij hen verandering op de werkvloer, er is zelfs een op maat gemaakt programma voor opgezet. Deze generaties denken echt anders over werk. Hoe wordt dit bij Scheepens ervaren?  

Bernadette van Dongen, Fresh: de sportschool voor je brein, begeleidt jongvolwassenen met mentale klachten naar een gelukkiger en gezonder leven.In deze leeftijdsfase gebeurt veel, zoals het afronden van een studie, het vinden van een partner, de eerste carrièrestappen, samenwonen en het krijgen van kinderen. De verwachtingen naar zichzelf toe en vanuit de maatschappij en directe omgeving kunnen voor veel stress zorgen. Wat zijn hun specifieke behoeften als het gaat om de werk-privébalans?

Martin Huijbregts, oprichter Fiori Project, is al vier decennia op ondernemersreis. Binnen zijn team varieert de leeftijd van 18 tot 72 jaar. Dit vraagt om verschillen in leiderschapsstijlen en in de gewenste creatieve vrijheid binnen het vakgebied. Martin deelt hoe hij erin slaagt om de juiste personen voor zijn bedrijf aan te trekken en hen succesvol samen te laten werken.

Programma
14.30 uur: Inloop
15.00 uur: Aanvang seminar & welkomstwoord door Helga Meijer, programmamanager Station88
15.05 uur: Start seminar met Stefan van Hulten, Bernadette van Dongen en Martin Huijbregts
16.15 uur: Q&A
16.30 uur: Einde programma en borrel

Dit is een thema waar jij als werkgever gegarandeerd mee te maken krijgt. Ben daarom goed voorbereid met de tips & tricks uit dit seminar om een eigen optimale aanpak te bepalen voor een succesvolle samenwerking vanuit alle leeftijden. Dan ben je pas echt toekomstbestendig aan het ondernemen.

AANMELDEN

 

Deel dit met uw netwerk!

Wil je zelf een bijeenkomst organiseren, een bijdrage leveren als spreker of een bijeenkomst bezoeken?
Neem dan contact op met ons bedrijfsbureau.