Bekijk onze projecten

Experiment alternatieve vacature invulling

Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er nog steeds vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Werkgevers doen hun uiterste best om goede kandidaten te vinden voor deze openstaande functies. Toch lukt dit niet in alle gevallen. We kijken naar creatieve manieren om kandidaten te vinden voor openstaande functies binnen bedrijven en organisaties.

Challenge Nieuw Werk

Challenge Nieuw Werk is een initiatief van Tilburg University, Start Foundation, Diamant-groep, Midpoint Brabant en gemeente Tilburg. Met deze challenge willen we onze tanden zetten in een heel actueel en dringend vraagstuk: Hoe creëren we betaald, persoonlijk en maatschappelijk zinvol werk voor mensen die hun talenten nu niet kunnen inzetten op de arbeidsmarkt?

Open Hiring

Open Hiring®. Een baan zonder sollicitatiegesprek. Open Hiring houdt in dat je, als je wilt werken, gewoon aan de slag gaat. Zonder sollicitatiegesprek, cv of bemoeienis van de overheid. Iedereen is welkom, ongeacht wat je in het verleden hebt gedaan, je opleiding of ervaring. In Midden-Brabant zijn al meerdere bedrijven gestart.

Reshoring

Iedereen laten werken die kan (blijven) werken. Dat is een inclusieve arbeidsmarkt. Daar is ook een maatschappelijke noodzaak voor. Tot 2021 zal zeker niet over de hele linie van de arbeidsmarkt krapte ontstaan. Maar als gevolg van de vergrijzing en ontgroening komt die krapte er in de komende decennia onvermijdelijk aan.

Stimuleringsfonds

Het Stimuleringsfonds ondersteunt innovaties op de arbeidsmarkt. Met het fonds worden bedrijven in de regio Midden-Brabant gestimuleerd om werkgelegenheid te creëren voor kwetsbare mensen op de arbeidsmarkt.