Dennis Schoormans deelt zijn verhaal in Hart van Nederland

“Het ziekteverzuim is laag, ze zijn enorm flexibel en ze zijn bereid om over te werken. Je kunt écht op ze bouwen en dat is ook wat waard. Daar betaal ik liever wat meer voor.” Dennis Schoormans, eigenaar van Schlappi Markiezen, werkt het liefst met oudere werknemers. Hart van Nederland kwam op bezoek in Tilburg en sprak Dennis.

Dennis nam Johan als 61-jarige in dienst toen het bedrijf van Johan failliet ging. “Ik had nog zeker 6 jaar te gaan tot mijn pensioen en was blij dat ik door Dennis al vrij snel weer aan het werk kon.” Dennis merkt op dat een dankbare werknemer een flexibele, hardwerkende werknemer is. “Als je iemand uit de ‘ww’-situatie haalt, heeft die persoon ook echt de bewijsdrang om te laten zien dat je als werkgever de juiste keuze hebt gemaakt om een 45-plusser aan te nemen.”

Als werkgever moet je op zoek gaan naar de juiste mix binnen je bedrijf. Oudere werknemers leveren bij Dennis ook een groot voordeel op voor de jongeren die hij in dienst heeft. “Hun jarenlange ervaring wordt gedeeld met de jongeren binnen ons bedrijf. Sommige werkgevers kijken te veel naar alleen maar de jongere doelgroep. Ik zou willen vragen om als werkgever je ogen vooral niet te sluiten, maar juist de meerwaarde in te zien van deze doelgroep.”

Bekijk het hele fragment van Hart van Nederland hieronder.