Evenementen en successen van het eerste half jaar (2022)

ZEVEN EVENEMENTEN | TWINTIG TALENTEN NAAR WERK | VIJFTIG COACHES MAATJESPROJECT | PODCAST INCLUSIEF ONDERNEMEN | KENNISSESSIE MET INSPIRERENDE GASTSPREKERS

We nemen je graag mee in de evenementen die we hebben georganiseerd en de successen die we hebben behaald met het platform het eerste half jaar van 2022. Dank hiervoor aan alle leden die zich inzetten voor hét platform voor inclusief ondernemen.

Maatjesproject

Dit jaar vonden er al 7 inspirerende evenementen plaats. Allereerst de bijeenkomsten die we organiseren voor coaches van het Maatjesproject. Deze vonden plaats bij mooie locaties van onze partners en zelfs in de Raadszaal van Gemeente Tilburg. Tijdens deze bijeenkomsten zijn coaches met elkaar in gesprek gegaan over het begeleiden van een maatje, oftewel talent, naar werk. Sinds maart hebben we met ruim 50 coaches maar liefst 20 talenten aan een baan mogen helpen. Fantastisch! Op naar meer coaches zodat we nog meer maatjes naar werk mogen begeleiden. Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Kijk dan hier.

Podcast over inclusief ondernemen

Inclusief ondernemen. Wat is het nu precies en wat betekent het voor jou als ondernemer? Samen met Ton Wilthagen en Nicky Foesenek namen we een podcast op over inclusief ondernemen. Verschillende stellingen kwamen aan bod zoals ‘ondernemers moeten samenwerken om elkaar te helpen met inclusief ondernemen’, ‘robotisering en digitalisering vs inclusief ondernemen’, maar ook ‘wie heeft er een afstand tot wie? Werkzoekenden of werkgevers?’. Interessant! Je luistert en bekijkt de podcast hier.

Kennissessie bij Heskon BV

Een van de absolute hoogtepunten van het eerste half jaar was de kennissessie over inclusief ondernemen. De kennissessie vond plaats bij Heskon BV en verschillende gastsprekers deelden hun ervaringen en verhaal. Zo sprak Dennis Schoormans, directeur Schlappi Markiezen, als ambassadeur over de 45+ aanpak. Zijn bedrijf bestaat grotendeels uit 45-plussers en hij heeft tal van redenen om ze wél in dienst te nemen. Ook sprak Mark Strijbos, directeur De Mandemakers Groep) over zijn rol als coach van het Maatjesproject en hoe hij inclusief ondernemen toepast binnen zijn organisatie. Tot slot Hannes de Jong zelf, eigenaar van Heskon BV, over zijn bedrijf en inclusief ondernemen. Afgesloten met een rondleiding op de werkvloer en een netwerkborrel kijken we terug op een geslaagd evenement.

Lid worden

Het tweede half jaar beloofd weer net zo mooi te worden met een agenda gevuld met inspirerende evenementen. Wil je graag een van onze evenementen bijwonen of zelf graag jouw verhaal delen met onze andere leden? Sluit dan aan bij ons inclusieve platform. Meer informatie over lid worden van ons platform lees je hier. We zien je graag op een van onze volgende evenementen