Ondanks de krappe arbeidsmarkt zijn er nog steeds vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Werkgevers doen hun uiterste best om goede kandidaten te vinden voor deze openstaande functies. Toch lukt dit niet in alle gevallen.

Wellicht komt dit door de wijze waarop men de sollicitatieprocedure heeft ingericht, of hoe men als werkgever naar een functie kijkt. Een aantal werkgevers zijn al op andere manieren naar de sollicitatieprocessen aan het kijken en komen met creatieve oplossingen. Zo gaat IKEA bijvoorbeeld bij mensen thuis sollicitatiegesprekken voeren, en kennen we het fenomeen ‘Open Hiring’. Een methode waarbij een werkzoekende niet meer hoeft te solliciteren, maar zich mag aanmelden voor een functie zonder een sollicitatiegesprek te voeren en ook niet naar cv en arbeidsverleden wordt gekeken. Als ze maar gemotiveerd zijn en zelf denken het werk aan te kunnen.

Sinds 1 november is Eddy Dekkers projectleider van het deelproject ‘Experiment Alternatieve Vacature invulling’ vanuit Perspectief op Werk (PoW) .

Het kernteam met Eddy voorop en Marloes Rijken en Rudy Aerts als mede teamleden, wil samen met ondernemers en organisaties experimenteren met alternatieve vormen van vacature invulling.

Wat houdt het project in?

Binnen de totale projectduur van 2 jaar wil Eddy samen met vertegenwoordigers vanuit MidPoint Brabant, VNO NCW Brabant  Zeeland en gemeente Tilburg met een 10-tal varianten experimenteren bij 10 verschillende ondernemers binnen de regio Midden-Brabant. Per experiment gaan we vacatures op een alternatieve manier invullen, zodat per experiment de werkwijze kan worden geëvalueerd op werkende onderdelen, zodat we hiervan ook kunnen leren voor toekomstige vacature matching.
Creatieve manieren dus om kandidaten te vinden voor openstaande functies binnen bedrijven en organisaties.

Wie doet mee?

Eddy komt graag in contact met ondernemers uit de regio Midden Brabant die willen meedenken en experimenteren over de mogelijkheden om openstaande vacatures op een alternatieve manier in te vullen.
Je kunt hem bereiken op 06-52 59 14 82 of mailen naar eddy@ondernemersakkoord.nl.
Meld je aan!
Bekijk de flyer voor maatjes
Bekijk de flyer voor ondernemers