Experiment alternatieve vacature invulling

Ondanks de huidige arbeidsmarkt zijn er nog steeds vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Werkgevers doen hun uiterste best om goede kandidaten te vinden voor deze openstaande functies. Toch lukt dit niet in alle gevallen.

Soms komt dit door de manier waarop men de sollicitatieprocedure heeft ingericht of hoe men als werkgever naar een functie kijkt, maar vaak ook omdat de geijkte manieren, zoals adverteren of social media, niet langer geschikte medewerkers opleveren.

Een aantal werkgevers is al op andere manieren naar de sollicitatieprocessen aan het kijken en komt met creatieve oplossingen. Zo gaat IKEA bijvoorbeeld bij mensen thuis sollicitatiegesprekken voeren en kennen we het fenomeen ‘Open Hiring’: een methode waarbij een werkzoekende niet meer hoeft te solliciteren, maar zich mag aanmelden voor een functie zonder een sollicitatiegesprek te voeren en ook niet naar cv en arbeidsverleden wordt gekeken. Als ze maar gemotiveerd zijn en zelf denken het werk aan te kunnen.

Wat houdt het project in?

Binnen de totale projectduur van 2 jaar gaan we samen met vertegenwoordigers vanuit Midpoint Brabant, VNO-NCW Brabant Zeeland en gemeente Tilburg met een 10-tal varianten experimenteren bij 10 verschillende ondernemers binnen de regio Midden-Brabant. Per experiment gaan we vacatures op een alternatieve manier invullen, zodat per experiment de werkwijze kan worden geëvalueerd op werkende onderdelen. Hiervan kunnen we leren voor toekomstige vacature matching. Creatieve manieren dus om kandidaten te vinden voor openstaande functies binnen bedrijven en organisaties.

Het deelproject ‘Experiment Alternatieve Vacature invulling’ is onderdeel van Perspectief op Werk (PoW).

Wie doet mee?

We komen graag in contact met ondernemers uit de regio Midden-Brabant die willen meedenken over de mogelijkheden en die willen experimenteren om openstaande vacatures op een alternatieve manier in te vullen.

Aanmelden

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Rudy. Klik hier voor het aanvraagformulier voor een experiment en het bijbehorende stappenplan.

Meer weten?
Neem contact op met:

Rudy Aerts
06 – 15 87 10 61
experiment@ondernemersakkoord.nl