Inclusief ondernemen

Een maatschappelijke impact maken is zéker gewenst in de huidige maatschappij. Steeds meer bedrijven voelen en nemen dan ook deze verantwoordelijkheid. Wij voelen het dan ook onze taak om ondernemers en bedrijven mee te nemen op gebied van inclusief ondernemen. Oftewel het bieden van kansen aan gemotiveerde werkzoekenden. Want ieder talent is nodig.

Wat is inclusief ondernemen?

Inclusief ondernemen wordt ook wel eens sociaal ondernemen of inclusief werkgeverschap genoemd. Maar wat is inclusief ondernemen precies? Bij inclusief ondernemen richten we ons specifiek op het bieden en vergroten van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die gemotiveerd zijn om te gaan werken, maar die zelf moeilijk aan een baan komen. Deze werkzoekenden hebben vaak extra ondersteuning of begeleiding nodig bij de zoektocht naar werk. Jij als werkgever kan hier een belangrijke rol in spelen door deze kans voor hen te vergroten.
Wil je graag iets doen met inclusief ondernemerschap, maar weet je niet goed hoe dit vorm te geven? Wij komen graag met je in gesprek en bespreken graag de mogelijkheden die er zijn. Ons platform biedt hierin veel kansen.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Het is een veelvoorkomend begrip: de afstand tot de arbeidsmarkt. Maar wat betekent het als iemand een afstand tot de arbeidsmarkt heeft? Iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt komt moeilijk aan een baan zonder de juiste ondersteuning hierbij. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een kans verdient, want iedereen heeft talent. Samen met onze leden helpen wij dan ook graag gemotiveerde werkzoekenden tijdens deze zoektocht naar een baan.

De voordelen van inclusief ondernemen

Wij zijn hét platform voor ondernemers die iets willen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als ondernemer kan je ‘brengen’ en ‘halen’ op ons platform. Doordat we de kennis en krachten bundelen bieden we je handvaten om aan de slag te gaan met inclusief ondernemen. Het brengt verschillende voordelen met zich mee, namelijk:

 1. Gemotiveerde werknemers
  Een goed sociaal beleid is belangrijk binnen een bedrijf. Zowel voor klanten als voor medewerkers. Wanneer dit goed geregeld is, is de sfeer binnen het bedrijf duidelijk beter.
 2. Bedrijfsimago
  Wanneer het sociaal beleid binnen jouw organisatie goed geregeld is, kiezen partners, klanten of medewerkers liever voor jou dan voor de concurrent. Inspelen op inclusief ondernemen zorgt voor een positief bedrijfsimago van jouw bedrijf.
 3. Regionaal inzetbaar netwerk
  Binnen de regio hebben we een mooi netwerk opgebouwd en zijn we deze continu aan het uitbreiden op gebied van inclusief ondernemen. We hebben dus veel kennis in huis waardoor we je met ieder vraagstuk op dit gebied kunnen ondersteunen. Zo worden kennis en ervaringen gedeeld met elkaar.
 4. Kosteloze werving en selectie
  Wanneer je mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wilt nemen, kun je hierbij onze hulp inschakelen. Met onze kennis in huis helpen wij je graag bij de werving en selectie hiervan.
 5. Financiële voordelen
  Het kan voor werkgevers financieel aantrekkelijk zijn om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Verschillende subsidies en financiële regelingen dekken de financiële kosten en mogelijke risico’s.

Vanuit het OndernemersAkkoord Midden-Brabant stimuleren we inclusief ondernemen. Herken je dit of wil je hier meer informatie over? Neem contact met ons op als je graag in gesprek wil komen voor advies of het delen van ervaringen of kennis met andere leden. Wij zijn het platform waar je alle informatie kan brengen of halen op gebied van inclusief ondernemen.

Meer weten?
Neem contact op met: