Hoppenbrouwers Techniek

Wie ben je en wat voor onderneming heb je?

Henny de Haas, algemeen directeur bij Hoppenbrouwers Techniek. Ik groeide op in Oerle, in een prachtige boerderij. Ik heb veel leuke herinneringen aan het boerenleven. Toch had ik op jonge leeftijd het gevoel dat er op deze aardbol meer was dan alleen mijn leventje op de boerderij.
In 1979 begon ik na de LTS als elektricien en werkte en studeerde hard om uiteindelijk via verschillende binnenfuncties door te groeien naar bedrijfsleider. Begin jaren ’90 is het voor Theo Hoppenbrouwers duidelijk dat er geen opvolging vanuit de familiekring komt. Dus hij ging op zoek naar iemand met hetzelfde ‘DNA’ als hij. En dat ben ik geworden. De familiewaarden en cultuur zijn in ons bedrijf verweven. Ik ben de 4e generatie, maar wel een vreemde.

Hoppenbrouwers Techniek is een technisch dienstverlener voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Onze ambitie is groot: de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland zijn. Daarom willen we doorgroeien naar zo’n 25 vestigingen. Met 13 vestigingen en ruim 1300 medewerkers zijn we hard op weg (juli 2020).

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

Met onze ambitie voor een landelijke dekking zijn we continu op zoek naar gemotiveerd personeel. We willen slechte doorstroom van technisch personeel doorbreken met een goed doordachte aanpak op het gebied van opleidingen en oog voor behoud van medewerkers. We geven mensen die een opstapje nodig hebben om aan het werk te komen, graag de kans om kennis te maken met de wereld van de techniek.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Ik ben hele dagen bezig met het coachen van medewerkers, verbeteren, analyseren en onderzoeken. Iedere dag verbeter ik en hierdoor word ik steeds enthousiaster. Het baasje spelen binnen een bedrijf is iets waar ik écht niet in geloof. Je moet niet de baas spelen, je moet de weg wijzen om resultaten te boeken. Mijn rol is dan ook om anderen te laten ondernemen. Alles uit een persoon halen en over slootjes springen. Soms natte voeten krijgen, maar toch doorgaan. Het meest geniet ik echter als anderen de ruimte pakken om zich te ontwikkelen en om te groeien. Als ik zie dat dat lukt, dan geeft dat voldoening. We groeien samen, maken ambities waar en creëren onze eigen successen.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

Mijn doelstelling is om mensen aan hun droombaan te helpen en ervoor te zorgen dat ze iedere dag met plezier naar het werk gaan. Door onze (denk)krachten te bundelen kunnen we het personeelstekort doorbreken en talenten creëren.

Algemene Contactgegevens

Hoppenbrouwers Techniek
Kreitenmolenstraat 201
5071 ND Udenhout
Tel. 013 – 511 72 27
www.hoppenbrouwerstechniek.nl

Contactpersoon

Henny de Haas
Algemeen Directeur
udenhout@hoppenbrouwers.nl