Avans Hogeschool

Wie ben je en wat voor een onderneming zijn jullie?

Wij zijn als opleiding Human Resource Management in Breda, een onderdeel van Avans Hogeschool. Wij bieden studenten een zeer praktijkgerichte opleiding waarmee zij als student nu en afgestudeerde dadelijk van waarde kunnen zijn voor de maatschappij. Kennis en ervaring op thema’s als diversiteit, duurzaamheid, gelijkwaardigheid, goed werkgeverschap, inclusieve of parallelle arbeidsmarkt e.d. is belangrijk voor moderne HR-professionals. Wij willen onze studenten daar al tijdens hun opleiding mee laten kennismaken.

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

Het is onze visie dat studenten veel kunnen leren door zo vroeg mogelijk met allerlei praktijkvragen bezig te zijn. De thematiek waarvoor het OndernemersAkkoord in het leven is geroepen, hoort helemaal in het gebied waarvoor wij HRM’ers opleiden. Al vanaf in 2017 werken we regelmatig samen met het OndernemersAkkoord. Studenten kunnen superveel leren door ze te laten werken aan vraagstukken van het OndernemersAkkoord of van ondernemingen die zijn aangesloten. Op die manier hebben in de afgelopen jaren hebben afstudeerders het OA zelf geëvalueerd, hebben groepen Avans-studenten (in een bijzondere samenwerking met Ton Wilthagen van de Universiteit Tilburg), de business case voor de parallelle arbeidsmarkt geconcretiseerd en is nu een groep studenten actief rond het thema ‘jeugdwerkloosheid’.

We denken ook dat organisaties veel kunnen leren van de denkkracht, energie en aanpakken van jonge mensen. Daarmee is het een wederzijds leren en leveren!

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Onze studenten bouwen kennis en ervaring op van allerlei aspecten van de arbeidsmarkt van werving & selectie en HR-instrumenten (functioneren, beoordelen, belonen), via strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid en leren & ontwikkelen tot talentmanagement, reorganisatie en veranderkunde. Omdat zij voor meerdere organisatie praktijkopdrachten uitvoeren, kunnen zij kennis delen over organisaties heen.
De collega’s (docentcoaches) hebben allemaal ook een achtergrond als professional in de praktijk én ze begeleiden onze studenten bij hun praktijkopdrachten. Hierdoor zijn zowel studenten als docentcoaches op de hoogte van actuele (arbeidsmarkt-)vraagstukken.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

Studenten kunnen (individueel als stagiair/afstudeerder of groepsgewijs), bijdragen aan oplossingen voor praktijkvragen van (ondernemers van) het OndernemersAkkoord. Zij leren daar veel van en ontwikkelen zich als toekomstig beroepsbeoefenaar. We kunnen dat als opleiding doen met de kennis en kunde van studenten van HRM, maar ook met gemixte groepen, samen met studenten vanuit andere disciplines.

Algemene Contactgegevens

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda
Tel +31 6 51 38 84 94
www.avans.nl

Contactpersoon

Ineke van Kruining
Coach – HRM opleiding Breda
info.hrm.breda@avans.nl