Lightronics B.V.

Wat voor onderneming heb je/hebben jullie en wat is je functie?

Mijn naam is Karen Huizinga en ik ben als Financial/HR Manager werkzaam bij Lightronics. Lightronics biedt verlichtingsoplossingen voor de openbare ruimte tot aan de woonomgeving. Wij werken dagelijks gepassioneerd aan een CO2 neutrale toekomst door het, op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en vermarkten van professionele verlichtingsoplossingen. Op onze locatie in Waalwijk hebben we alle afdelingen in huis om de beste lichtoplossing voor elke omgeving te realiseren. Hier worden armaturen ontworpen, ingetekend in lichtplannen, geassembleerd en uiteindelijk vanuit ons eigen warehouse verstuurd aan onze klanten.

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

We zijn lid geworden van het Ondernemersakkoord omdat Lightronics grote waarde hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). MVO is een van onze kernwaarden en we zijn MVO prestatieladder niveau 4 gecertificeerd. We werken al ruim 25 jaar samen met de kanjers van sociale werkplaats Baanbrekers. De talenten van Baanbrekers verzorgen de subassemblage van diverse armaturen. Sinds eind 2019 hebben ze hun eigen plek binnen Lightronics waar hun talenten optimaal worden benut. Het is enorm mooi om te zien hoe enthousiast en dankbaar zij zijn met hun eigen werkplek bij ons en echt onderdeel zijn van onze organisatie. Dit gunnen we ook aan andere ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Het platform welke het OndernemersAkkoord biedt voor organisaties die iets willen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sluit hier mooi op aan. We maken graag gebruik van de mogelijkheid om op deze manier ervaringen én kennis te delen en inspiratie op te doen.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Als Financial/HR Manager zet ik samen met onze HR adviseur het HR beleid uit bij Lightronics. Vanuit het verleden heb ik veel ervaring met het werven en selecteren van medewerkers, ik weet wat een organisatie belangrijk vindt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat iedere medewerker zich thuis voelt op zijn werk en met veel plezier naar het werk gaat. Daarom kijk ik zelf vaak verder dan het CV, wat kan en wat wil iemand?

Wat wil je graag bijdragen aan het OndernemersAkkoord?

Met mijn levens-en werkervaring hoop ik mensen te kunnen helpen om duurzaam aan het werk te kunnen gaan. Door gezamenlijk met andere leden van het ondernemersakkoord ervaringen te delen hoop ik dat we met elkaar meer mensen helpen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ten slotte kom je gezamenlijk tot innovatieve ideeën, je kunt het niet alleen.

Karen Huizinga

Algemene Contactgegevens

Karen Huizinga
Lightronics B.V.
Spuiweg 19
5145 NE Waalwijk
www.lightronics.nl/

Contactpersoon

Karen Huizinga
k.huizinga@lightronics.nl
Financial / HR Manager
Lightronics B.V.