ERCO

Wie ben je en wat voor een onderneming zijn jullie?

Mijn naam is Marieke Sterenborg, bedrijfsleider van ERCO. In 2010 heb een mbo opleiding afgerond en ben ik het bedrijfsleven ingestapt. In mijn loopbaan heb ik verschillende functies binnen ERCO bekleed waardoor ik de organisatie intensief heb leren kennen. Het DNA van de organisatie zit in mij verweven, ik adem ERCO. Binnen onze organisatie zetten wij de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers centraal. Waar een wil is, is een weg. Een gelukkige medewerker ontwikkelt hart voor de zaak en dat is precies waar wij naar streven. Werken met een lach op ons gezicht en samen met elkaar mooie projecten realiseren.

ERCO is een elektrotechnisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de Meet- en Regeltechniek, maar eigenlijk zijn we veel meer dan dat. We zien onszelf als een grote familie waarbij ieder zijn eigen rol vervuld en we samen sterk staan.

Wij vinden de Meet-en Regeltechniek het mooiste vak dat er is en willen dit graag meer bekendheid geven en ons enthousiasme overbrengen op anderen. Het is behalve een erg mooi vakgebied namelijk ook een heel toegankelijk vak. Hieruit is het idee ontstaan om te starten met een eigen bedrijfsschool. Hier leidden we mensen op tot monteur en verder, dit doen we via diverse modules, inspirerende workshops en persoonlijke trajecten. Voor iedereen binnen onze organisatie zijn er ontwikkelingsmogelijkheden op individueel niveau. Maar ook mensen zonder technisch basisniveau zijn welkom, er zijn instapmodules gecreƫerd voor bijvoorbeeld zij-instromers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt en door onze persoonlijke benadering is hier ook ruimte voor.

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

Dit is dan ook de reden om onderdeel te worden van het OndernemersAkkoord, we vinden het belangrijk om iedereen een kans te bieden op de arbeidsmarkt en de ervaring leert een netwerk hier een positieve bijdrage aanlevert. Samen sta je sterker en wanneer we onze kennis en ervaringen delen hebben we een grotere kans deze missie te laten slagen.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Samen streven we dagelijks naar perfectie en analyseren we waar het beter kan. Mijn rol daarin is mensen in hun kracht zetten, zien waar de uitdagingen liggen en tegelijkertijd gezamenlijk de doelstellingen behalen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat alle medewerkers zich gezien en gewaardeerd voelen, de verbinding tussen bedrijf en medewerker is essentieel voor succes.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

Wij als ERCO willen graag onze kennis delen, onze opleidingsmogelijkheden aanbieden en onze verantwoordelijkheid nemen in de maatschappij. We hebben inmiddels meer dan 38 jaar ervaring in de branche en de ervaringen die we in die tijd hebben opgedaan delen we graag met andere ondernemers. Ook staan we open voor ervaringen en tips van anderen, dit leidt vaak tot nieuwe perspectieven en stimuleert de ontwikkeling.

Algemene Contactgegevens

ERCO
Maidstone 40
5026SK Tilburg
Tel 06 10 10 44 04
www.erco.nl

Contactpersoon

Marieke Sterenborg
Bedrijfsleider
mariekesterenborg@erco.nl