Cardan

Wat voor onderneming heb je/hebben jullie en wat is je functie?

Cardan richt zich op de digitale toegankelijkheid van organisaties. Daarbij zorgen wij er samen met organisaties voor dat de website/app/documentatie/intranet voor iedereen te benaderen is. Dat wil zeggen dat iedereen met een functionele beperking dezelfde informatie van een omgeving moet kunnen halen als ieder ander.
Functie: Commercieel Manager

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

Binnen onze organisatie werken wij met mensen die vallen binnen het autistisch spectrum. Zij zijn het best in het werk dat wij kunnen bieden. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld een week lang, 24/7, storten op een scherm om een website te onderzoeken. Geen ander heeft het talent om zo lang op zo’n specifieke casus de concentratie vast te houden. Daarnaast geeft het werk dat wij doen andere organisaties de mogelijkheid om ook maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Doordat een intranet van een organisatie ook voor mensen met een functie beperking, bijvoorbeeld blind, te gebruiken is kunnen ook blinde medewerkers aangenomen worden. Als interne documentatie of intranet niet op die manier te gebruiken is (door bijvoorbeeld blinde mensen) kan een organisatie deze mensen ook niet aannemen.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Ik denk dat er in Nederland nog steeds heel veel talent verloren gaat doordat we hen niet kunnen bieden wat ze nodig hebben: een goede werkplek. Naar mijn mening met je als organisatie altijd op zoek naar de beste mensen die jouw organisatie verder kunnen laten groeien in de breedte en/of de hoogte. Als de beste persoon voor de job iemand is die slechthorend of doof is, dan moeten wij ervoor zorgen dat deze persoon aan de slag kan. Doordat er heel veel faciliteiten niet ingeregeld zijn of omdat de drempel hiervoor te hoog lijkt gaat talent verloren. Wij kunnen er binnen Nederland voor zorgen dat talent ultiem benut wordt. Tenslotte denk ik dat als je een persoon goed opvangt en de faciliteiten kan bieden dat deze persoon excelleert en je terug betaald in vertrouwen.

Wat wil je graag bijdragen aan het OndernemersAkkoord?

Wat ik zou willen toevoegen in een ruimdenkende blik op de mens ansicht. Wat de mens zo mooi maakt is dat eenieder anders denkt, beweegt en doet. Door dat van elkaar te accepteren zorg je ervoor dat je op een hoog niveau de samenwerking kan vinden.

Algemene Contactgegevens

Cardan
Talentsquare 13,
5038 LX Tilburg
www.technobility.nl/

Contactpersoon

Marijn van der Laan
Commercieel Manager
technobility@cardan.com