Lightronics B.V.

Wat voor onderneming heb je/hebben jullie en wat is je functie?

Mijn naam is Mathilde Schlappi en ik ben als HR Adviseur werkzaam bij Lightronics. Lightronics biedt verlichtingsoplossingen voor de openbare ruimte tot aan de woonomgeving. Wij werken dagelijks gepassioneerd aan een CO2 neutrale toekomst door het, op een maatschappelijke, duurzame en economische verantwoorde manier, ontwikkelen en vermarkten van professionele verlichtingsoplossingen. Op onze locatie in Waalwijk hebben we alle afdelingen in huis om de beste lichtoplossing voor elke omgeving te realiseren. Hier worden armaturen ontworpen, ingetekend in lichtplannen, geassembleerd en uiteindelijk vanuit ons eigen warehouse verstuurd aan onze klanten.

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

We zijn lid geworden van het Ondernemersakkoord omdat Lightronics grote waarde hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). MVO is een van onze kernwaarden en we zijn MVO prestatieladder niveau 4 gecertificeerd. We werken al ruim 25 jaar samen met de kanjers van sociale werkplaats Baanbrekers. De talenten van Baanbrekers verzorgen de subassemblage van diverse armaturen. Sinds eind 2019 hebben ze hun eigen plek binnen Lightronics waar hun talenten optimaal worden benut. Het is enorm mooi om te zien hoe enthousiast en dankbaar zij zijn met hun eigen werkplek bij ons en echt onderdeel zijn van onze organisatie. Dit gunnen we ook aan andere ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Het platform welke het OndernemersAkkoord biedt voor organisaties die iets willen betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt sluit hier mooi op aan. We maken graag gebruik van de mogelijkheid om op deze manier ervaringen én kennis te delen en inspiratie op te doen.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Als HR Adviseur bij Lightronics ben ik nauw betrokken bij de medewerkers van Lightronics, maar ook bij de vraag vanuit de organisatie hoe wij nu en naar de toekomst toe medewerkers behouden en aantrekken. Daarnaast is het voor ons erg belangrijk dat de huidige groep medewerkers zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelt en blijven we met hen werken aan hun duurzame inzetbaarheid.

Wat wil je graag bijdragen aan het OndernemersAkkoord?

Vanuit mijn HR rol heb ik een breed netwerk in de regio opgebouwd en heb ik ervaring in het verbinden van mensen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verdienen een baan. Soms moeten we kleine aanpassingen doen om iets te laten werken, moeten we gewoon eens een gesprek aan gaan, mensen een kans geven, dan komen we samen echt heel ver. Door mee te denken, ervaringen te delen en zichtbaar te zijn als een organisatie die openstaat voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hopen we een steentje bij te dragen aan het samenbrengen van mens en werk in de regio.

Mathilde Schlappi

Algemene Contactgegevens

Mathilde Schlappi
Lightronics B.V.
Spuiweg 19
5145 NE Waalwijk
www.lightronics.nl/

Contactpersoon

Mathilde Schlappi
m.schlappi@lightronics.nl
HR Adviseur
Lightronics B.V.