JINC

Wie ben je en wat voor een onderneming zijn jullie?

JINC is een landelijke non-profitorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Ieder kind heeft talent, ook de Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Wij willen dat ieder kind kansen krijgt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via onze projecten maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

We werken samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij, zijn zichtbaar voor een breder publiek en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

We zijn sinds 2019 ook actief in Tilburg, we werken inmiddels samen met 15 scholen in de stad. Samen met meer dan 50 betrokken bedrijven organiseren we onze projecten Bliksemstage en Sollicitatietraining.

Waarom ben je lid van het OndernemersAkkoord?

We werken samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Door lid te worden kunnen we onze krachten bundelen en meer betekenen voor jongeren die een goede start op de arbeidsmarkt wil maken.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

De projecten van JINC sluiten aan bij loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB) van leerlingen op scholen. Sinds 2003 ontwikkelen we deze projecten in nauwe samenwerking met het onderwijs en bedrijfsleven. Dit resulteert in een JINC-leerlijn: een proeftuin voor leren en ondernemen, zodat jongeren spelenderwijs kennis kunnen maken met economie en werk.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

We brengen kennis over het onderwijs en loopbaanorientatie- en begeleiding. Tevens laten we partners van het OndernemersAkkoord kennismaken met de werknemers van de toekomst. Met onze projecten krijgen bedrijven de kans om jongeren te laten zien hoe veelzijdig hun werk en organisatie is. Wij willen graag ons netwerk in Midden-Brabant verbreden en partners van het OndernemersAkkoord laten ervaren hoe ook zij zich kunnen inzetten voor kansengelijkheid en de toekomst van jongeren. Door partner te worden van het Ondernemersakkoord willen we nog meer jongeren en kinderen vroegtijdig kennis te laten maken met werk en beroepen in de regio.

Algemene Contactgegevens

JINC
Boomstraat 131
5038 GP Tilburg
Tel 013 799 71 01
www.jinc.nl

Contactpersoon

Winny van Rijswijk
Vestigingsmanager
wvanrijswijk@jinc.nl