Maatjesproject

Het Maatjesproject is een initiatief van het OndernemersAkkoord waarin ondernemers (bestuurders, managers of HR-adviseurs), in het kader van sociaal ondernemerschap, begeleiding bieden aan mensen met talenten die moeilijk aan een baan komen.

Coaches

Juist ondernemers, bestuurders en managers zijn goed in staat om potentie en kwaliteiten in mensen te herkennen en het beste uit mensen te halen. Als coach bij het Maatjesproject geef je begeleiding en ondersteuning aan je maatje bij het vinden van een geschikte baan door middel van advies, praktische tips en motiveringsgesprekken. Gemiddeld 6 tot 8 gesprekken in 6 maanden.

Voorbeelden van stappen die je samen kunt nemen zijn:

 • vaststellen van inzetbaarheidsprofiel
 • samen de arbeidsmarkt verkennen
 • opstellen van een cv en sollicitatiebrief
 • oefenen van sollicitatiegesprekken
 • evalueren (coach kan bedrijf waar maatje heeft gesolliciteerd om feedback vragen)
 • opleidingsmogelijkheden bekijken of andere hulp inregelen (beroepskeuzetest of assessment)
 • netwerk inzetten voor stage of proefperiode
Meer info voor ondernemers (flyer)

Maatjes

Als werkzoekende word je gekoppeld aan een coach (directeur/manager/hr-adviseur) die jou gaat begeleiden bij het vinden van passend werk. Iedere coach doet dit op zijn/haar eigen manier, maar gebleken is dat zij met eigen kennis, inzet en knowhow deelnemers juist weten te motiveren en in actie te zetten.

Van jou als maatje wordt verwacht dat je gemotiveerd bent om te gaan werken. Je bent langdurig uit het arbeidsproces en wilt hulp van iemand die jou er weer in kan laten geloven om werk te vinden. Je bent bereid om gemiddeld 6 tot 8 gesprekken met je coach te hebben, opdrachten uit te voeren en gemaakte afspraken na te komen. Ook sta je ervoor open om ergens op proef te gaan werken of bij een bedrijf een sollicitatiegesprek te gaan oefenen.

Jijzelf bent verantwoordelijk voor het vinden van een passende baan. Jouw coach gaat je ondersteunen bij deze zoektocht.

Meer info voor maatjes (flyer)

Behoud van uitkering

Het doel van dit traject is het vinden van een baan. Deze unieke kans kun je aangrijpen met behoud van uitkering. Garanties worden er niet gegeven maar succes is gebleken bij een goede samenwerking tussen coach en maatje. De coaching wordt maximaal 6 maanden ingezet.

Bijeenkomsten

Tussentijds organiseren we een aantal bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn ideaal om ervaringen uit te kunnen wisselen en te netwerken. Tevens een goed moment om samen te evalueren hoe het gaat en of het traject bijdraagt aan het vinden van een nieuwe baan.

Aanmelden

In februari 2022 zijn we weer van start gegaan met een nieuwe ronde van het Maatjesproject. Je kan als coach op ieder moment instappen. Heb je interesse om coach te worden? Meld je dan alvast aan via onderstaand formulier. Voor vragen kun je contact opnemen met Nicky Foesenek.

  Meer weten?
  Neem contact op met: