Maatjesproject: een update

Dinsdagochtend 5 november was de aftrapbijeenkomst van een nieuw traject van het Maatjesproject. Tijdens de ontbijtsessie bij Station88 zijn 13 coaches en 18 maatjes met elkaar in gesprek gegaan om zo tot een match te komen.
Een half jaar lang (van november 2019 t/m mei 2020) geven de coaches hun maatjes tips bij het opstellen van een cv, het zoeken van een baan en het voeren van een sollicitatiegesprek. Ze moedigen de werkzoekenden aan en zetten hun netwerk in om de maatjes naar werk te helpen.
Lees hieronder hoe het gaat met de coaches en maatjes (update maart 2020).

“Zorg voor een opvallend CV en een sterke motivatiebrief”

Kayleigh zocht al een tijdje naar een leuke baan. Ze is jong, assertief, spontaan en enthousiast om aan de slag te gaan. Toch lukte het haar niet om aan tafel te komen voor een sollicitatiegesprek. Coach Frank Westerduin adviseerde Kayleigh om haar talenten en werkervaring meer te benadrukken in haar CV en motivatiebrief. En Bingo!…

“Tijdelijk werk kan het begin van een langdurige relatie zijn”

Als HR-professional belandde Rob Giesberts begin 2017 in de WW. Hij was toen 58 jaar. Hij solliciteerde volop, maar werd amper uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Vanwege zijn leeftijd, vermoedt Rob zelf, want aan ervaring geen gebrek. Samen met coach Eddy Dekkers plaatste Rob een oproep op LinkedIn…

“Volg je droom!”

Al 6 jaar is Suzan werkzoekende. Ze is hoogopgeleid en was 18 jaar lang werkzaam als communicatieadviseur en woordvoerder in een politiek bestuurlijke omgeving. Het ging haar voor de wind, totdat ze privé een aantal tegenslagen kreeg te verduren. Samen met coach Jan van Reijsen zette ze haar droom op papier: ritueel begeleider bij uitvaarten.

“We hebben aandacht gegeven aan haar talent in plaats van aan haar lichamelijke beperking”

Zoveel mogelijk uit mensen halen en daarbij alle talenten benutten die ze in zich hebben, dat is de reden dat Niek Frijters coach is geworden bij het Maatjesproject. Zijn maatje heeft lichamelijke beperkingen, maar wil dolgraag werken. Samen onderzochten zij waar de uitdagingen liggen, maar vooral ook waar zijn maatje blij van wordt en energie van krijgt.