Over OndernemersAkkoord

Op de korte en lange termijn zullen bedrijven en organisaties inventiever moeten worden om aan voldoende werknemers te komen. Daarnaast wordt er steeds meer gevraagd van bedrijven om werknemers te ondersteunen en te begeleiden naar ander werk, als er sprake is van minder werk. Zoals nu bijvoorbeeld in sommige (deel)sectoren, als gevolg van Corona.

Toch telt de regio Midden-Brabant nog duizenden werkzoekenden die kunnen én willen werken, maar die moeilijk aan een baan komen. Hoe deze onbenutte talenten bij regionale bedrijven voor een deel van de oplossing kunnen zorgen, voor de uitdagingen van nu en in de toekomst, daarover gaat het Ondernemersakkoord. Want ieder talent is nodig!

Wat doen wij?

Vanuit het OndernemersAkkoord ontwikkelen ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen nieuwe oplossingen om deze mensen naar werk te brengen. We helpen werkgevers met het vinden van de juiste match en we kijken hoe we de werknemers startklaar kunnen maken voor de vacature. Bovendien bieden we begeleiding/training voor werkgevers over wat het van hen vraagt om deze talenten als werknemer een duurzame werkplek te bieden.

We delen kennis over actuele arbeidsmarktvraagstukken en brengen ondernemers met elkaar in contact, zodat we elkaar kunnen inspireren. We delen de kennis en ervaringen van de ondernemers met de overheden (gemeenten en UWV).

De doelstellingen van het OndernemersAkkoord zijn:

  • zorgen voor het aanjagen en aantrekken van vernieuwende ondernemers met ideeën voor het creëren van werkgelegenheid;
  • stimuleren van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor werkgevers en werkzoekenden vanuit de praktijk/de werkvloer;
  • organiseren van bijeenkomsten ter bevordering van kennisdeling en uitwisseling van ervaringen op arbeidsmarkt gebied;
  • bevorderen van samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid.

Waarom doen we dit?

Het OndernemersAkkoord wil dat Midden-Brabant nu en in de toekomst een aantrekkelijke economische regio blijft waar plaats is voor iedereen en waar alle talenten worden benut. Daarom maken ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen samen afspraken over een aanpak die leidt tot meer banen voor mensen die op dit moment moeilijk aan werk komen. Deze afspraken liggen vast in het OndernemersAkkoord.

Ben jij op zoek naar personeel om je bedrijf te laten groeien of heb je een vervangingsvraag en wil je alle mogelijkheden bekijken die voorhanden zijn? Of wil je meedenken en meepraten over de arbeidsmarkt van de toekomst? Word dan gratis partner van het OndernemersAkkoord.

Wie zijn wij?

Het OndernemersAkkoord is een samenwerkingsverband van ruim 100 ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in Midden-Brabant. Tien actieve ambassadeurs vormen de regiegroep. Zij bespreken de strategie en positionering van het OndernemersAkkoord, verzamelen arbeidsmarktvraagstukken, initiëren bijeenkomsten en hebben een aanjaag functie.

Leden Regiegroep OndernemersAkkoord Midden Brabant

Leden Regiegroep Organisatie E-mailadres Telefoonnummer
Nicky Foesenek (voorzitter) Bonheur Horeca Groep nicky@bonheurhorecagroep.nl 06 – 46 62 02 46
Bart de Jong Etemf BV bartdejong@etemf.nl 06 – 20 24 95 96
Hanane Abdellaoui Just Clean h.abdellaoui@justclean.nl 06 – 44 61 83 61
Harrie de Loos Spirit2Work harrie@spirit2work.nl 06 – 45 10 73 41
Saskia de Kort WSP Midden Brabant saskia.de.kort@goirle.nl 06 – 25 63 14 26
Marloes Rijken VNO-NCW Brabant-Zeeland rijken@vnoncwbrabantzeeland.nl 06 – 30 34 16 23
Eddy Dekkers Startkracht eddy.dekkers@startkracht.pro 06 – 52 59 14 82
Rudy Aerts Gemeente Tilburg rudy.aerts@tilburg.nl 06 – 15 87 10 61
Rob van Maanen Diamant Groep rob.van.maanen@diamant-groep.nl 06 – 51 09 13 96
Nick van Mourik CHQ Group info@chqgroup.nl  

Herken jij je of herkent jouw bedrijf zich in de doelstellingen van het OndernemersAkkoord en zie je jezelf ook als partner of ambassadeur? Meld je dan kosteloos aan als partner.

Of kom eerst een kijkje nemen bij één van onze bijeenkomsten. Zie agenda.

Bovenstaande leden van onze regiegroep staan er altijd voor open om jouw vragen te beantwoorden over het OndernemersAkkoord. Neem gerust contact met ze op. Of mail ons via info@ondernemersakkoord.nl.

Bekijk alle partners
Partner worden