Diamant-groep

Wie ben je en wat voor onderneming heb je?

Ik ben Rob van Maanen, getrouwd en vader van 2 dochters van 28 en 26. Geboren in Rotterdam en sinds 1989 woonachtig in Oisterwijk. In mijn werkzame leven heb ik zowel bij private bedrijven als ook publieke organisaties managementfuncties bekleed. In 1994 heb ik de overstap van het bedrijfsleven naar Arbeidsvoorziening Midden en West Brabant gemaakt. Sindsdien ben ik in de Sociale Zekerheid in verschillende functies en locaties werkzaam geweest. Van 2001 tot november 2020 was ik directeur van FlexPay, een detacheringbedrijf in de Sociale Zekerheid. Vanaf 1994 tot heden heb ik aan diverse Europese programma’s deelgenomen.
In 2009 heb ik de Trust Job Realisation South Africa opgericht. Samen met mijn toenmalige collega Henk Guise hebben wij in Kaapstad en Johannesburg voor in totaal 700 jongeren uit Townships projecten opgezet, dit met een grote subsidie van de Nederlandse Ambassade in Pretoria.
Vanaf 1 november 2020 ben ik werkzaam als adviseur bij de afdeling accountmanagement van P-detachering van de Diamant-groep in Tilburg.
P-detachering verzorgt de complete detachering van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, daar horen ook de werknemers met een beperking bij. Daarvoor werken wij nauw samen met de gemeente Tilburg, het UWV en het Werkgeverservicepunt Midden-Brabant.

Waarom ben je partner van het OndernemersAkkoord?

Als deelnemer aan het maatjesproject was ik al actief betrokken bij het OndernemersAkkoord (OA). Ca. 2 jaar geleden ben ik gevraagd om deel te nemen aan de Regiegroep van het OA met als doel om meer activiteiten en projecten voor en met de partners van het OA op te zetten en ook meer de voordelen van het lidmaatschap kenbaar te maken. Onze ambities hebben we dit jaar gehouden, jammer genoeg hebben we vele activiteiten niet kunnen uitvoeren. Sinds begin december ben ik als coördinator van het OA, dit samen met Harrie de Loos, actief om samen met de regiegroep meer en nieuwe voor de partners van het OA interessante projecten en bijeenkomsten in 2021 op te zetten.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Mijn arbeidsmarktexpertise is enerzijds gebaseerd op mijn eigen ervaring als manager van verschillende private bedrijven en het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. Als manager van verschillende arbeidsbureaus en het toenmalige sollicitatiecentrum heb ik de problematiek en uitdagingen op de arbeidsmarkt van verschillende invalshoeken kunnen bekijken. Als directeur van FlexPay heb ik vele projecten door heel Nederland uitgevoerd, dit in samenwerking en opdracht van het UWV, gemeenten, re-integratie- en jobcoachbedrijven. Als detacheringbedrijf opereerden wij op het snijvlak van het sociale en commerciële werkgebied.
Naast mijn kennis en ervaring in Nederland heb ik ook veel ervaring met sociale projecten in het buitenland opgedaan.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

Ik deel graag mijn kennis en ervaring delen met iedereen die hier behoefte aan heeft en voor openstaat.

Op zoek ben ik naar die partners die goede ideeën en voorstellen hebben die zij met de andere partners van het OA willen delen. Wij kunnen dan medewerking verlenen aan het uitwerken en uitvoeren van deze projecten.

Algemene Contactgegevens

Diamant-groep
Zevenheuvelenweg 14
5048 AN Tilburg
Tel. 06 – 51 09 13 96
www.diamant-groep.nl

Contactpersoon

Rob van Maanen
Adviseur accountmanagement
rob.van.maanen@diamant-groep.nl