RTL Nieuws: ‘Extra aandacht voor kwetsbaren op de arbeidsmarkt tijdens corona’

Onlangs publiceerde RTL Nieuws een artikel dat luidde: “tijdens de coronacrisis moet meer aandacht worden besteed aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt”. Dat vindt de Denktank Coronacrisis, die een aantal adviezen presenteerde.
Zo wordt ervoor gepleit om vooral aandacht te besteden aan mensen die specifieke aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld met coaching of het aanbieden van taallessen aan statushouders. Ook benadrukt de SER de waarde van een inclusieve arbeidsmarkt. Volgens het adviesorgaan komt diversiteit bedrijven ten goede.

Een andere aanbeveling is het maken van een coronadashboard voor de kwetsbare groepen, waardoor kan worden bijgehouden wie het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Ook wil de SER dat er wordt geïnvesteerd in re-integratie van werkenden. Lees meer op RTL Nieuws.

Ben je partner van het OndernemersAkkoord en herken je als werkgever bovenstaande problematiek? Worstel je (ook) met jouw rol als maatschappelijk werkgever, de gevolgen van de coronacrisis op je bedrijfsvoering en daarmee je personeelsbestand? Zou je van gedachten te wisselen over deze problematiek met één van de coördinatoren van het OndernemersAkkoord? Neem contact op met:

Harrie de Loos – Telefoon: 06- 45107341 – E-mail: harrie@spirit2work.nl
Rob van Maanen – Telefoon: 06-51091396 – E-mail: rob.van.maanen@diamant-groep.nl