Spirit2Work

Wie ben je en wat voor onderneming heb je?

Ben 64 jaar, gehuwd met Gerrie en trotse vader van Hanneke en Wouter. Zodra het weer het toelaat ben ik met mijn fietsgroepje op stap met de racefiets en op dinsdagavond speel ik badminton. Luister veel naar muziek, lees graag trillers en ben zeer geïnteresseerd in alles wat met ruimtevaart en ons universum te maken heeft. 14 april 2014 gestart met Spirit2Work en daarvoor werkzaam geweest in de wereld van ICT in diverse functies en bij diverse organisaties. Voor mij is het bekende glas altijd halfvol.

Spriit2Work helpt jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) het gewone leven weer op te pakken. Het gewone leven wat door het NAH als gevolg van een ongeval, hersenbloeding, herseninfarct plotseling anders is geworden. NAH treft jongeren in de bloei van hun leven. In een fase waarin studeren, zelfstandig worden, op eigen benen staan, werk vinden en een relatie aangaan normaliter centraal staan. NAH doorbreekt de vanzelfsprekendheid van deze ontwikkelingsstappen en is van grote invloed op de ervaren kwaliteit van leven. Veel jongeren met een NAH ervaren problemen in deze fase. Hun leven is fundamenteel veranderd en de ontwikkelingstappen of activiteiten die normaliter vanzelfsprekend en terloops plaatsvinden, stagneren of verlopen uiterst moeizaam. Naast terug keer naar werk of vinden van passend werk ondersteunt Spirit2Work ook bij terugkeer naar school of volgen van een opleiding; aanvraag uitkering bij UWV; bij zogenaamde keukentafelgesprekken voor aanvraag PGB en aantekenen bezwaar en beroep bij UWV.

Waarom ben je partner van het OndernemersAkkoord?

Werken is belangrijk. Maar het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend dat hij of zij kan participeren op de arbeidsmarkt. Het OndernemersAkkoord wil in samenwerking nieuwe oplossingen bieden om die mensen naar werk te helpen. Dat geldt ook voor jongeren met NAH waarvoor de arbeidsmarkt soms te ver weg is, maar talenten hebben die een toegevoegde waarden zijn voor deze arbeidsmarkt. Het OndernemersAkkoord is een prima platform om op een andere manier naar de arbeidsmarkt te kijken en wat nodig is de verandering te realiseren. Spirit2Work wil graag meedenken en doen in het vinden van creatieve oplossingen en is het dus vanzelfsprekend dat je partner bent van het OndernemersAkkoord.

Wat is jouw (arbeidsmarkt) expertise?

Mijn expertise is dat ik al 12 jaar kennis en ervaring heb met en over NAH. Ik ben opgeleid om, ook als jobcoach, professioneel om te gaan met mensen met NAH. In het 5-jarig bestaan van Mijn arbeidsexpertise is dat ik veel werkgevers spreek en heb gesproken en daarnaast betrokken ben bij een aantal initiatieven om op een andere manier werkgelegenheid te gaan realiseren.

Wat kom je brengen en waar ben je naar op zoek?

Ik probeer naast mijn enthousiasme en geestdrift (spirit) ook nieuwe idee├źn aan te dragen, die het voor ondernemers mogelijk en eenvoudiger maakt mensen met een hun verhaal maar met talenten mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Als partner vind ik moet je ook iets doen en ben dus kartrekker van het maatjesproject, onderdeel van het OndernemersAkkoord.
In het OndernemersAkkoord zoek ik met alle betrokkenen naar nieuwe oplossingen voor met name mijn doelgroep jongeren met NAH.

Algemene Contactgegevens

Spirit2Work
Bendastraat 63
5011 TB Tilburg
Tel. 06 – 45 10 73 41
www.spirit2work.nl

Contactpersoon

Harrie de Loos
Eigenaar
harrie@spirit2work.nl