Maatje Rob: “Tijdelijk werk kan het begin van een langdurige relatie zijn”

Als HR-professional belandde Rob Giesberts begin 2017 in de WW. Hij was toen 58 jaar. Hij solliciteerde volop, maar werd amper uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Vanwege zijn leeftijd, vermoedt Rob zelf, want aan ervaring geen gebrek. In de tussentijd voltooide hij twee opleidingen, om zichzelf toch te blijven ontwikkelen. Hij bemachtigde twee keer een baan met een kortlopend contract, maar een baan met vastigheid bleef uit. Na de zomer van 2019 had hij de hoop op een baan bijna opgegeven, totdat hij door zijn coach bij het UWV werd geattendeerd op het Maatjesproject. Nadat hij de voorlichtingsbijeenkomst had bezocht, was hij enthousiast en meldde hij zich aan als maatje.

Tijdens de aftrapbijeenkomst maakte hij kennis met zijn coach, Eddy Dekkers. Samen zijn ze aan de slag gegaan. Rob stak zijn CV in een modern jasje, brainstormde met Eddy over wat hij de komende jaren op de arbeidsmarkt nog wilde bijdragen en daarna plaatsten ze een oproep op LinkedIn. Die werd maar liefst 4000 keer bekeken, maar leverde slechts 4 reacties op die in eerste instantie niet tot resultaat leidden. Maar tot zijn verrassing kreeg Rob begin december een mail van zijn voormalig leidinggevende die het Linkedin bericht had gezien. Met de vraag of Rob geïnteresseerd was in een tijdelijke aanstelling van 3 maanden i.v.m. langdurige ziekte van een collega. Begin januari 2020 is Rob gestart voor 32 uur per week op de P&O afdeling van deze GGZ-instelling.

In maart wordt Rob 62 jaar, energie voldoende om nog een tijd door te werken! Hij hoopt dat hij zijn oude werkgever nog wat langer mag blijven ondersteunen. Die kans is zeker aanwezig, want op het moment van dit interview wordt gekeken naar de mogelijkheid om het contract van Rob tijdelijk te verlengen. Dat zou top zijn!

Hoe gaat het nu tijdens Corona?

Rob werkt in goede gezondheid vanuit huis. Hij heeft fantastisch nieuws gekregen. Zijn contract is namelijk verlengd tot het einde van het jaar. Op eigen verzoek gaat Rob van een 32-urige naar een 24-urige werkweek. Veel succes Rob!