“Het maatjesproject past bij de menselijke kant van het ondernemen die wij belangrijk vinden.”

Het Maatjesproject is een initiatief van het Ondernemersakkoord Midden-Brabant. Ondernemers (bestuurders, managers of HR-adviseurs) begeleiden en ondersteunen mensen met talent die moeilijk aan een baan komen. Dat doen ze in het kader van sociaal ondernemerschap. Zij geven advies, praktische tips en voeren motiveringsgesprekken. Juist ondernemers, managers en bestuurders zijn als geen ander in staat om potentie en kwaliteiten te herkennen en het beste uit mensen te halen. In een serie artikelen komen ‘coaches’ aan het woord en delen ze hun ervaringen.

Monique van Nieuwstadt is sinds oktober ’22 als accountmanager werkzaam bij Van Krieken Koffie uit Sprang-Capelle. Naast haar rol als accountmanager pakt ze ook de marketing en HR-activiteiten voor Van Krieken Koffie op. Vorig jaar heeft ze daar het Maatjesproject van Het Ondernemersakkoord aan toegevoegd.

Van Krieken Koffie wil graag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Dankzij het Maatjesproject kan dat op een laagdrempelige manier. Monique: “Als onderneming hebben we een rol en een verantwoordelijkheid die het verkopen van koffie overstijgt. Zo staan wij er als onderneming en collega’s in. Inclusie vinden we bijvoorbeeld heel erg belangrijk en het hebben van aandacht voor de menselijke kant van het ondernemen.”

Is het Maatjesproject niks voor jou?

Het was Jorien Dumoulin van de gemeente Waalwijk die haar wees op het Maatjesproject. “Jorien was ervan overtuigd dat de rol als maatje mij heel goed zou passen en heeft mij uitgenodigd om een keer deel te namen aan een van de bijeenkomsten voor het Maatjesproject. Wat ik daar hoorde sprak mij meteen aan. Niet veel later kreeg ik mijn eerste maatje toegewezen”, zegt Monique.

Na die bijeenkomst was Monique overtuigd van de meerwaarde. “Ik had zoiets als het Maatjesproject nog nooit gedaan en dacht laat ik het gewoon doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren, toch? Bovendien vind ik het belangrijk om mensen te kunnen helpen. Dat is precies wat het Maatjesproject doet. Je krijgt vanuit het Maatjesproject de contactgegevens van een maatje, het vervolgtraject pak je op jouw manier op.”

Luisteren en sturen

De contactmomenten tussen ‘coach’ en maatje zijn leidend. Monique: “Ik draai al heel wat jaren mee en kan wat dat betreft terugvallen op de nodige werk- en levenservaring. Het is wel de bedoeling dat jouw maatje het werk doet. Je zoekt dus niet naar bedrijven of reikt vacatures aan. Mijn rol is vooral het gesprek aangaan, goed luisteren en sturen. Daarvoor zet ik waar nodig mijn netwerk in en geef tips.” Tijdens het eerste gesprek tastte Monique de situatie af en onderzocht de reden waarom het haar maatje niet lukte om een passende baan te vinden. Monique: “In het geval van Peggy – mijn maatje – kwam dat omdat zij té specifiek zocht. Ze verbreedde haar horizon onvoldoende en tastte andere mogelijkheden niet af.”

Belangrijk binnen het Maatjesproject is samen onderzoeken hoe de situatie van het maatje eruitziet. “Het toeval wil dat Peggy een achtergrond in koffie heeft en wij op zoek waren naar een nieuwe kracht. Over die mogelijkheid hebben we het met z’n tweeën gehad. Maar Peggy had gelukkig voor haar inmiddels verschillende opties die ze trouwens momenteel onderzoekt. Daar ben ik trots op. Ze maakt haar keuze bewust en niet omdat ze zich verplicht voelt om te kiezen voor ons”, aldus Monique.

“We hebben altijd open en met een oprechte blik gesproken. Monique luistert goed en gaf mij een terugkoppeling met vragen die mijn blik verruimden, waardoor ik ook buiten mijn comfortzone leerde kijken.” Peggy Mols

Een succes voor haar en voor mij

Monique kijkt vol trots terug op haar eerste traject. Monique; “Ik heb er graag tijd voor gemaakt. Bovendien, het heeft mij ongeveer een uur per week gekost, waar hebben we het over? Wat in elk geval hielp is dat Peggy erg gemotiveerd was. Los daarvan ben ik ervan overtuigd dat er altijd iets uitkomt. Ik heb mijn maatje geholpen, zij kan kiezen waar ze aan de slag gaat en is daar erg blij mee. Dat is een succes voor haar en voor mij.” Deelnemen aan het Maatjesproject heeft altijd meerwaarde volgens Monique; “Voor jezelf, voor jouw bedrijf en natuurlijk voor je maatje. Er hangt zoveel meer aan vast. Je helpt iemand vooruit in het leven en laat zien dat jij als ondernemer of het bedrijf waar je voor werkt maatschappelijk betrokken zijn. Ik kan het niet anders omschrijven dan een fijne ervaring.”

Over Van Krieken Koffie
Familiebedrijf Van Krieken Koffie is – zoals de naam al zegt koffie- en automatenleverancier voor gemeenten en de MKB in met name de regio Midden-Brabant. Het bedrijf heeft circa 12 mensen in dienst en heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan.