Maatje Suzan volgt haar droom!

Al 6 jaar is Suzan werkzoekende. Ze is hoogopgeleid en was 18 jaar lang werkzaam als communicatieadviseur en woordvoerder in een politiek bestuurlijke omgeving. Het ging haar voor de wind, totdat ze privé een aantal tegenslagen kreeg te verduren. Als moeder van drie kinderen wilde ze zakelijk een stapje terug doen en meer ruimte creëren voor zichzelf en haar kinderen. “Werkgevers willen dit niet geloven. Dat een hoogopgeleid iemand met een topfunctie wil switchen naar een meer uitvoerende baan met minder verantwoordelijkheden en stress. Ze zijn bang dat je snel weer weg bent, dat je het niet uitdagend genoeg vindt of dat je gaat klagen over het salaris.”

Haar consulent bij de gemeente Tilburg zag de potentie en meldde haar aan voor het maatjesproject. Haar coach Jan van Reijsen, HR Manager bij FUJIFILM Manufacturing Europe B.V., zag al snel dat solliciteren op eenzelfde soort functie Suzan niet gelukkig maakte. Hij vroeg haar om haar droom op papier te zetten. Hij was even verrast toen hij daar zag staan ‘ritueel begeleider bij uitvaarten’, maar zonder oordeel zette Jan direct zijn netwerk open. Via een collega-coach bracht hij Suzan in contact met een zelfstandig uitvaartonderneemster. Zij nam de tijd voor een goed gesprek met Suzan. Via haar netwerk mocht Suzan op sollicitatiegesprek bij een crematorium voor de rol van gastvrouw, een mooie opstap naar haar uiteindelijke doel van ritueel begeleider. Daar kreeg ze echter het advies om zich eerst te laten omscholen.

Even was Suzan in mineur, want door haar financiële situatie zag ze haar droom in rook opgaan. “Maar Jan daagt me uit. Hij prikkelt en spiegelt me tijdens onze wekelijkse coach gesprekken. We zijn nu samen aan het uitzoeken hoe ik de opleiding tot ritueel begeleider kan bekostigen. We zijn op zoek naar een bedrijf in de uitvaartbranche, rouw of stervensbegeleiding dat mij hierin financieel wil ondersteunen en waar ik ondertussen werkervaring op kan doen.”

Dus, heb jij in jouw netwerk een connectie voor Suzan? Meld het dan via info@ondernemersakkoord.nl en help Suzan haar droom waar te maken.